ViaVia Marrakech Helps

Vrijdag 8 september werd Marokko opgeschrikt door een hevige aardbeving in het Atlas gebergte. ViaVia Marrakech heeft gelukkig zelf geen schade maar het leed in de omgeving van het epicentrum is enorm. Lotte en Rachid richtten daarom het fonds “ViaVia Marrakech Helps” op, om slachtoffers van de aardbeving te steunen.

ViaVia Marrakech is enorm ontroerd door de hartverwarmende berichten en steun, zowel van binnen-als van buitenland, voor hun gemeenschap. Ze hebben het fonds “ViaVia Marrakech Helps” opgericht om de slachtoffers van de aardbeving te helpen, nu voor noodhulp en later voor de heropbouw.

Jij kan zelf helpen door een gift te doen aan het Joker ViaVia Projectenfonds op BE71 7360 1995 3469 met als mededeling “ViaVia Marrakech Helps“. Giften van meer dan 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Op de website van Joker vind je daarover meer info. Met het ingezamelde geld wordt er op dit moment voorzien in noodhulp voor de zwaarst getroffen regio’s in de bergen. Ook later is er geld nodig voor de heropbouw van huizen en scholen, herstelling van akkers en aankoop van materiaal voor kleine ondernemingen. Alle investeringen gebeuren in overleg met ViaVia Marrakech en ons lokale netwerk van gidsen en organisaties.

Eerder deze week vertrokken er ook al tenten van Joker, Anders Reizen en Bootz naar het Atlas-gebergte. Die gaan naar mensen die hun huis verloren hebben door de aardbeving, zodat ze toch enige bescherming hebben tijdens de nacht.

Hoe kan je nog helpen?

  • Bezoek Marokko. Laat je geplande reis vooral doorgaan. Pas desnoods de route aan maar blijf niet weg. Veel getroffen gezinnen worden ondersteund door hun families in Marrakech die in de toeristische sector werken.
  • Doneer materiaal. Warme kleren, slaapzakken, regenkledij, verzorgingsproducten, babyspullen, … Je kan ermee terecht in ViaVia Marrakech, zij zullen het verder verdelen.
  • Verspreid deze info. Door deze solidariteitsactie te delen kunnen we meer giften ophalen en meer slachtoffers helpen.