Nieuwe ViaVia in Benin: ViaVia Grand-Popo

Op 31 oktober 2021 vond de officiële lanceringsceremonie plaats om ViaVia Grand-Popo te verwelkomen in de wereldwijde familie van ViaVia reizigerscafés. Een Belgische delegatie van Joker ViaVia woonde de ceremonie bij.

ViaVia Grand-Popo werd opgericht samen met Centre Nonvignon, een initiatief van Ecobénin. Dat is een organisatie die duurzaam toerisme promoot en grote landbouwprojecten coördineert met aandacht voor ecologie en ondernemerschap. In het Centre Nonvignon startte Eco-Bénin een horecaopleiding voor jongeren uit armere milieus. Deze jonge studenten kunnen hun kennis in praktijk brengen in het ViaVia café en restaurant.

De officiële openingsceremonie werd opgeluisterd door een culturele voorstelling van de horecastudenten. Zij versierden het restaurant en de gasten werden getrakteerd op een zeer uitgebreid buffet van warme en koude gerechten, terwijl ze konden genieten van een frisse bries en het geluid van de oceaan op de achtergrond. Een heerlijke plek voor toeristen en lokale bevolking om samen te komen!

In het najaar van 2023 wordt ViaVia Grand Popo officieel geopend. Wil je erbij zijn? Bekijk dan de Benin – Limited Edition en schrijf je in!